Herfst vakakantie Ronnie, Carla, Eric en Elma

 

Hallo Allemaal

We zijn net weer terug van onze herfstvakantie trip samen met Eric en Elma.

We zijn afgelopen woensdag zo rond 12 uur vertrokken vanuit Meppel. Onze eerste stop was in Venlo.  Wij hebben toen overnacht bij watersportvereniging De Maas. Na zeer vriendelijk ontvangen te zijn door de beheerder (een oude Kroegbaas dus ons type volk) werden op de plaats geholpen en aan het elektra aangesloten. Op het terrein waren alle voorzieningen aanwezig. Een zeer modern toiletgebouw met alles erop en er aan. Voor de overnachting moesten we 10 euro betalen, en daar zat zelf gratis wifi internet bij, onze zoon weer blij met zijn flaptop.

De volgende ochtend zijn we vertokken naar Keulen, weer op een camperplek gestaan dicht bij het centrum. Lopend langs de Rijn zijn we naar de binnenstad gegaan. Uiteraard mag dan een bezoekje aan de Dom in keuken er niet aan ontbreken. Nog wat door de binnenstad gewandeld, en vervolgens bij de slechtste Pizzeria   van europa gegeten.

De camperplek zelf stelde niet zoveel voor, was redelijk lawaaierig . 


Na eerst een bakkie koffie toen weer verder naar Brühl . Dit ligt ongeveer 30 km van Keulen. Maar de meeste mensen kennen dit plaatsje van het attractiepark Fantasialand. Tegenover  de ingang van het park  in een kleine minicamping met plekken voor campers, voor 12,50 kun je daar overnachten.  We waren op een van de laatste dagen dat dit park nog open is.

Het was dus niet zo druk dus geen lange wachtrijen .  We hebben prima op het park vermaakt . Eerst naar de 4D bioscoop en nog een Magische show gezien voordat we alle natte attracties ingingen. S’ avonds  zijn de gebouwen prachtig verlicht.

Moe maar voldaan terug naar de camper. Inmiddels was een vriend van ons opbezoek gekomen om een avondje te pokkeren .  Op de camping is een ontmoetingsruimte met een tv enz. waar we tot in de late uurtjes hebben gepokerd.

De volgende dag zijn we naar Borken geggan en bij de forellen kwekerij  overnacht voor 10 euro, maar als je in het restaurant eet krijg je 5 euro terug. Dit is een echte aanrader, een prachtig bos een mooie omgeving, en van alles te doen. We werden alleen s’ochtens heel vroeg wakker van een Hondeslee team die daar aan het trainen was, maar dit was ook wel leuk om eens te zien.

hondesleefantasilampjes

We hadden wel wat pech onderweg gehad met de bedraading van de verlichting, maar daar gaan we binnenkort wel mee bezig. Waarschijnlijk gaat de camper eerst weer de stalling in.

camperfanstade dom

 

Groetjes Ronnie  en Carla

Aanvullende gegevens